Monday, 2017-10-23, 7:49 AM
MODENAS ACE 115
Main Registration Login
Welcome, Guest · RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 11
Forum » About ACE 115 » Spesifikasi Modenas ACE 115 » SPEC MOTOSIKAL MODENAS ACE 115
SPEC MOTOSIKAL MODENAS ACE 115
ace115Date: Monday, 2012-03-12, 1:51 PM | Message # 1
Private
Group: Administrators
Messages: 13
Reputation: 0
Status: Offline
NAME : ACE 115
BODY : SQUARE PIPE BACKBONE FRAME WITH PLASTIC COVER
OVERAL LENGTH : 1890 mm
OVERALL WIDTH : 665 mm
OVERALL HEIGHT : 1060 mm
WHEEL BASE : 1235 mm
FUEL TANK CAPACITY : 5.3 l
ENGINE : 4-STROKE SOHC
CC : 120 cc
CARBURETTOR : SPACO AV20
STARTER : KICK AND ELECTRIC STARTER
TRANSMISSION : 4-SPEED ROTARY
FRAME : TELESCOPIC FORK (F) & TRAILING SWING ARM SUSPENSION
BRAKE : 220 mm DISC BRAKE (F) & 110mm DRUM BRAKE ®
SELLING PRICE : RM 4,598
.00
 
mrulyonDate: Thursday, 2012-03-15, 11:50 AM | Message # 2
Private
Group: Friends
Messages: 3
Reputation: 0
Status: Offline
salam abg ace..
awat moto sy agk ssh nk hdp?? problm btry ke??
happy
 
belutDate: Thursday, 2012-03-15, 12:49 PM | Message # 3
Private
Group: Moderators
Messages: 14
Reputation: 0
Status: Offline
mrulyon--->coba tarek choke,pulas sediket trutel.

Message edited by belut - Thursday, 2012-03-15, 12:51 PM
 
tahawkDate: Sunday, 2012-03-25, 3:46 PM | Message # 4
Private
Group: Users
Messages: 1
Reputation: 0
Status: Offline
carb spaco tu la penyakit dia.. klu modenas dapat tuka cab ni ngan yg len aku rasa lg bagus.. xda benda yg jadi mahal bila beli secara bulk.. jd isu harga akan naik klu cari carb lebih bgs dar spaco ni xkan timbul..
 
matt128Date: Wednesday, 2012-03-28, 6:27 PM | Message # 5
Private
Group: Users
Messages: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Wahai kawan2 ace 115 sekalian, salam perkenalan semua. Actually aku minat sgt ngn model ni.. Almost perfect.. Monoshock lagi tu.... Disc pn depan saja. Meter analog.. cc 120 dan paling penting Modenas. Aku mmg minat ngn jentera modenas.. Skrg pn pakai Kriss 110 1st model. Mmg tahan tahap gaban. Tapi satu yg membuatkn aku lemah smngt.. Dia pnya saiz rim 16.. Aduh...... Kureng lh... Lgpun saiz tu jarang org pakai.. Aku ni slalu pergi area ulu.. Mana mahu cari tyr, tiub 16?.. So, aku kol modenas gurun tu.. Tanya blh x tkr rim 17.. Depa kata mmg blh tapi perlu tebuk lubang baru kat swing arm.. rantai lbh panjang. Tayar pn x blh besar sgt.. Aduh.... Sayang la...
 
aceDate: Monday, 2012-04-02, 1:01 PM | Message # 6
Private
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
salam,

nak tanya sikit ni..tempoh break-in spti yg dtulis d manual book tu mmg betul2 kena ikut ke?
mcm x logik je kena bw 40km/h sampai mileage cecah 600km. mana boleh bw lembab mcm tu dkt bandar2 ni..kalau jln kg boleh la..

(mohon ada respon dr sesiapa terutamanya org modenas atau pakar2)
 
MetzDate: Monday, 2012-04-02, 2:46 PM | Message # 7
Private
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
cerita sikit : moto ni aku amek lps trade in moto Fz aku (bosan dah pakai moto clutch)..tambah sikit duit amek cash moto ni.mula2 amek susah betui nak idup moto ni..hari kedua langsung takleh idup..agak frust time tu.last tuka plug baru (plug asal aku tgk hitam/basah dgn petrol) baru leh idup.moto ni rupanya nak start pon kena ada gaya.kena pulas sikit (hold) kendian baru guna starter/penendang..
..bab tempoh breakin tu..biarr betui 0>800km = 40km/j je..mau buasir nak sampai 800km tu biggrin
 
aceDate: Monday, 2012-04-02, 11:08 PM | Message # 8
Private
Group: Users
Messages: 4
Reputation: 0
Status: Offline
hahaha...mmg buasir beb kalau ikot tempoh break-in tu....
 
ACE3240Date: Thursday, 2012-04-26, 7:57 AM | Message # 9
Private
Group: Users
Messages: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Ape celop bwk moto 40kmj dlam pantang..Wat mcm aku..kelua kedai sental 120kmj terus..baru tau moto ok ke x..Ape nak risau.Rosak ade warrnty maa..Skarang milage dah 700+.Nak gi cari Racing CDi kasi sumbat sbijik.Bkn pe.time top speed rase mcm ade lebih lagi trhottle.Bile pulas abis rase kosong.Mcm ade cut off lak.
 
Forum » About ACE 115 » Spesifikasi Modenas ACE 115 » SPEC MOTOSIKAL MODENAS ACE 115
Page 1 of 11
Search:

Create a free website with uCoz